Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHM






Werking verdringer pompen...



Het principe van een verdringer pomp is dat een bepaalde ruimte wordt vergoot en daarna verkleint. Bij het vergoten van de ruimte zal er vloeistof worden aangezogen. Bij het verkleinen van de ruimte zal de vloeistof weg worden geperst. Door de zuig aanzoerleiding en de perleiding om de juiste positie te verpplaatsen zal er een pompwerking ontstaan.

Persdruk onafhankelijk:


Het grote voordeel bij verdringer pompen is dan deze vrijwel onafhankelijk zijn van de tegendruk die het systeem levert. De verdringerpomp is uitgelegd op een bepaalde capaciteit (gebaseerd op de grote van de ruimte en het toerental) en zal dit blijven verpompen. Slechts indien het zwakste deel in de pomp de druk niet aan kan zal de verdringerpomp defect raken. Tevens is natuurlijk het motorvermogen hiertoe bepalend. Om deze reden zijn verdringer pompen vaak uitgevoerd met een overstort ventiel, ter bescherming van de pomp.

Voordelen verdringerpomp:


de grootste voordel van een verdringer pomp is dat zij een hoog visceuze vloeistof probleemloos kunnen verpompen. Daarnaast zijn vele verdringerpompen geschikt gemaakt om vaste bestandsdelen te verpompen.

Nadelen verdringerpomp:


Een groot nadeel van verdringerpompen ten opzichte van centrifugaal pompen is het maximale capaciteit en de duurzaamheid van de pomp. Dit komt omdat verdringerpompen zijn uitgevoerd met veel roterende delen die met zeer kleine toleratnies zijn opgebouwd. Een geringe slijtage zorgt daarom voor een groot intern verlies. Tevens is een verdingerpomp veel groter in vergelijking tot een centrifugaal pomp die voor dezelfde capaciteit is uitgelegd.

De meest toegepaste verdringerpompen zijn:


- Lobbenpompen
- Membraampompen
- Slangenpompen
- Plunjerpompen
- Schottenpompen
- Schroef van archimedus
- Tandwielpompen
- Wormpompen / monopompen
Verdringer pompen volumetrische pompen
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder