Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHM


Industriëel afvalwater pompenBij nagenoeg ieder industrieel proces is er behoefte aan de scheiding van verschillende vloeibare fasen en vaste stoffen. WDA Pompen BV heeft een enorme kennis en ervaring in de ondersteuning van industriële klanten bij dit proces, vooral door de inzet van afvalwaterpompen en slurrypompen. Deze kernproducten worden voor uiteenlopende doeleinden ingezet in de voedingsmiddelenindustrie en andere procesindustrieën, aan boord van schepen voor het zuiveren van brandstof en smeerolie, op olieplatforms voor het scheiden van olie en water, in de productie-industrie voor het reinigen van industriële vloeistoffen, en tevens in industriële- en gemeentelijke zuiveringslocaties.

AWZI pompen, verstoppingsvrij

Onze afvalwater pompen worden uitgevoerd in diverse pomptypes.
Voor iedere toepassing binnen AWZI's hebben wij een geschikt pompuitvoering,
zoals onder andere:
- droogopgestelde afvalwaterpompen
- natopgestelde (dompel) afvalwaterpompen
- droog/nat opgestelde afvalwaterpompen
- kortgekoppelde afvalwaterpompen
- directgekoppelde afvalwaterpompen
- dompel afvalwaterpompen

Door speciale waaiertypes, zoals kanaalwaaier, schroefwaaiers, vortexwaaiers en semi-vortex waaiers kunnen wij voor iedere afvalwater toepassing en voor ieder vervuild medium een geschikte pomp selecteren binnen ons verkoopprogramma.
AWZI afvalwaterpompen verstoppingsvrij fecalien
Onze pompen hebben een gegarandeerde verstoppingsvrije werking door een speciale dichtingsring constructie die deels versnijdend werkzaam is. Hierdoor kan de verstoppingvrije waaier niet blokkeren en kunnen grote vaste delen of vezels niet bij de asafdichting (mechanical seal) komen. Een unieke constructie die zich ruimschoots heeft bewezen binnen de afvalwatermarkt.

Zuivering van industrieel afvalwater


Het meeste afvalwater wordt biologisch gezuiverd, dat wil zeggen dat oxydeerbare stoffen in het water worden afgebroken met behulp van micro-organismen. Om te kunnen leven hebben deze micro-organismen zuurstof nodig, dit zuiveringsprincipe noemt men dan ook een "aeroob systeem". Naast het aerobe systeem bestaat er ook een anaeroob systeem. In dit systeem worden de afvalstoffen ook "geconsumeerd" door micro-organismen, deze hebben echter geen zuurstof nodig om te kunnen leven. In de meeste gevallen wordt in de afvalwaterzuiveringsinstallaties gebruik gemaakt van het aerobe systeem. Aerobe systeem is hier een goed voorbeeld van. Dit systeem is onder andere erg geschikt voor industrieën die door middel van deelzuivering hun zuiveringsheffing willen beperken of voor bedrijven die in het kader van de lozingsvergunning verplicht zijn een voorzuivering toe te passen, ook in varkens- en pluimvee slachterijen wordt dit systeem veelvuldig toegepast.

Pompen die in een dergelijk systeem worden toegepast ter transport van het afvalwater dienen de micro-organismes niet aan te tasten. Propellorpompen en axiaalwaaier zijn hier uitermate geschikt voor.
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder