Technische informatie...
Werking centrifugaalpomp en pompbegrippen
In dit hoofdstuk wordt de werking van een centrifugaalpomp beschreven, in begrijpelijke taal en met als doel u te informeren. Wij laten u begrijpen hoe u een pompcurve kunt uitlezen, waar u op moet letten bij de selectie en wat alle pompbegrippen betekenen.
Het spreekt voor zich dat een pompselectie zeer afhankelijk is van het systeem waarin ze is ingebouwd, maar het begrijpen van de werking van een centrifugaalpomp en de werking van uw systeem is de eerste stap naar een juiste pompselectie.
Lees meer......
Advisering centrifugaal pompen
In het hoofdstuk hierboven heeft u alles kunnen lezen over de werking van een centrifugaal pomp. In dit hoofdstuk willen wij u graag informeren hoe wij u kunnen helpen in de selectie van de pomp en het begrijpen hoe een pomp in uw systeem functioneerd (belangerijker.... waarom de bestaande pomp niet naar behoren functioneeerd).
WDA Pompen BV adviseerd geheel vrijblijvend en gratis. Wij zien dit als een toevoeging op onze dienstverlening en kunnen met deze actie alleen mond op mond reclame creëren, maar geen verplichting.
Lees meer....
Condensaatsystemen / Ketelvoeding / Deepwellpompen
Een expertise van onze onderneming is de selectie en toepassing binnen cndensaatsyetemen. Hier moet u denken aan condensatiepompen, ketelvoedingspompen en deepwellpompen. Wij hebben een enorme kennis met betrekking tot de benodigde NPSHr en de berekening van de beschikbare NPSHa. In dit hoofdstuk uitleg over deze begrippen en wat onze pompen, mogelijk met toepassing van inducers, kunnen betekenen voor uw stoomproductie.
Lees meer....
Energiebesparing centrifugaal pompen
U zult het vandaag de dag overal tegenkomen "energiebesparing", toch blijft dit bij veel productiebedrijven een ondergeschoven item. Dat is logisch, u als ondernemer houdt zich primair bezig met zorg te dragen dat uw productie proces optimaal functioneerd. Verstandig..... nee, dat niet. Door verkeerd toegepaste of energie slurpende pomptoepassingen maakt u hoge kosten, die weliswaar niet direct zichtbaar zijn maar uiteindelijk wel door uw onderneming betaald wordt.
Lat ons uw productie controleren en analyseren op het gebied van energiebesparing.
Lees meer....
Lowara en Vogel pompen met ATEX certificaat
De ATEX richtlijn is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. De richtlijn heeft een breed werkinggebied en omvat naast gasexplosie ook stofexplosiegevaar. ATEX staat voor ATmosphères EXplosives.
Sinds 1989 heeft het bedrijfsleven al te maken met een Europese Kaderrichtlijn 89/391/EEG genaamd: “Veiligheid en gezondheid van werknemers op het werk”. In 1999 is deze kaderrichtlijn aangevuld met de 15e richtlijn “Bescherming van werknemers die door explosieve atmosferen gevaar lopen” (1999/92/EG). Deze richtlijn staat beter bekend als ATEX 137.
Lees meer....
Europese energienorm ErP2015
De Europese gemeenschap heeft op 1 januari 2015 haar rendementseisen voor elektromotoren
verder verscherpt. Met deze ErP (Energy related Products) wil Europa de energieconsumptie /
energieverbuik van pompen en adere rotating equipment verder reduceren. De oorspronkelijke
richtlijn is op 2009 opgesteld en wordt in etappes uitgespreid. De algehele doelstelling binnen de
ERP is:
- 20% minder energieverbuik, CO2 uitstoot en 20% meer duurzame energie
Lees meer....
Surging centrifugaal pompen
Wanneer je in de praktijk minder capaciteit nodig blijkt te hebben en je zakt als het ware op de NPSH curve dan loop je het risico het zogenaamde surging gebied in te komen. Surging is het beste te omschrijven als zijnde bubbels van lucht die de plek van water innemen.
Lees meer....
Werkgebied centrifugaal pompen
Waar ligt het bedrijfspunt van een centrifugaal pomp op haar pompcurve en welke gevolgen heeft dit voor een goede pompwerking. WDA Pompen BV adviseerd u hier over. Is uw pomp foutief geselecteerd of is het werkpunt in de praktijk gewijzigd, het is tijd om uw pomp te controleren om overmatige slijtage en lage standtijden te voorkomen.
Lees meer....