Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHMXylem Lowara en Vogel pompen Nieuwsblog...Nieuwe eMP / e-MP meetrapspompen van Lowara
2017-04-21
Lowara heeft haar huidige MP en MPE pompen een volledige re-design gegeven hetgeen heeft geresulteerd in de nieuwe e-MP / eMP mutli stage pompen.
Deze volledige nieuwe range heeft het hoogste rendement in haar segment en is speciaal ontwikkeld met een low-NPSH waaier voor condensaat en hotwell toepassingen.


Double suction pompen
2017-04-01
WDA Pompen BV heeft een nieuwe Double Suction Split Case pomp toegevoegd aan haar pompenpakket. Deze lowara GSC pomp heeft een rendement tot 92,5% en is uitgevoerd in 40 pompgroottes. Hiermee kunnen wij voor elke toepassing de juiste pomp selecteren.

2015-10-22
Het is tijd om voor enkele zaken uw aandacht te vragen. Hier kunt u lezen over:
- Onze verhuizing
- Erwin Vasterink is onze nieuwe collega
- Herborner Pompen
- Aquanale 2015
Veel leesplezier...


Exclusieve vertegenwoordiging Herborner Pumpenfabrik per 1-3-2015
2015-02-19
WDA Pompen BV heeft per 1-3-2015 de exclusieve vertegenwoordiging verkregen voor Herborner Pumpenfabrik GmbH. Het Duiste bedrijf produceert kwalitatief hoogwaardige centrifugaal pompen voor:
- Openbare en gemeentelijke zwembaden
- Algemene industrie
- Scheepvaart / Offshore
- Condensaatsystemen
- Afvalwaterpompen voor AWZI's en RWZI's

Met deze uitbreiding met de Herborner Pompen verkrijgt WDA Pompen BV een totaalpakket voor het verpompen van schone tot zwaar vervuilde vloeistoffen. Pompuitvoeringen in elk gewenst materiaal of opstelling is bij ons verkrijgbaar.


Lowara nieuwe range inline en endsuction pompen
Lowara nieuwe range inline en endsuction pompen
2015-02-16
De nieuw ontworpen pompen leveren betere prestaties en leiden tot lagere energiekosten
Xylem lanceert een nieuwe generatie, zeer efficiënte in-line en end-suction pompen. Deze nieuwe serie overtreft de ErP 2015 energienorm, die op 1 januari 2015 van kracht is geworden (Minimum Efficiency Index hoger dan 0.4).

De nieuwe Lowara e-serie bespaart tot 23 procent energie. Bovendien is het assortiment flink uitgebreid, zodat de nieuwe serie geschikt is voor een veel breder scala aan HVAC en industriële toepassingen.
De nieuwe serie bestaat uit de e-NSC hoog efficiënte performance end-suction pompen, de e-LNE verticale in-line pompen en de e-SH RVS end-suction pompen. De pompen uit de e-serie zullen worden geleverd met IE3 hoog rendement motoren, conform de Europese regelgeving.

Voor het realiseren van een nog lager energieverbruik, kunnen de e-serie pompen worden geleverd met een optionele Xylem Hydrovar frequentieregelaar. De op de motor gemonteerde ruimtebesparende Hydrovar is plug-and-play en past de snelheden automatisch aan voor het efficiënt optimaliseren van het pompsysteem.

Hierdoor is, afhankelijk van de toepassing, een extra besparing tot 70% in de energiekosten mogelijk.
Peter Agneborn , wereldwijd verantwoordelijk voor HVAC en Building Services, licht toe: “Wij willen de keuzeselectie voor onze klanten makkelijker maken. De nieuwe serie bouwt voort op verschillende –modellen uit het verleden richting een eenduidig wereldwijd aanbod, dat het voor onze klanten mogelijk maakt snel de juiste Lowara oplossing te kiezen voor hun toepassing.
Met de e-serie is onze focus onverminderd gericht op het leveren van de beste service aan onze klanten. En dat gedurende de totale levensduur van het product. Gecombineerd met Xylem's wereldwijde aanwezigheid en de verbeterde standaardisatie van de nieuw ontworpen Lowara e-serie maakt dit ook het onderhoud en het beheer van reserveonderdelen veel gemakkelijker.

Terwijl wij met de Lowara e-serie ons aanbod hebben gestroomlijnd, beperkt dit ons niet in de mogelijkheden binnen de HVAC en industriële toepassingen.

In feite is door het uitgebreide hydraulische bereik, de meervoudige configuraties , nieuwe materialen en opties niet alleen het aantal maar ook de complexiteit qua toepassingen, dat wij kunnen ondersteunen, aanzienlijk gegroeid”.

De Lowara e -serie levert energie kostenbesparingen en verbeterde betrouwbaarheid met een vereenvoudigde specificatie, snellere doorlooptijden en betere verkoopondersteuning . Met de nieuwe pompen kunnen adviseurs, bestekschrijvers en engineers gebruik maken van Xylem's wereldwijde aanwezigheid en haar productienetwerk. Terwijl de op maat gemaakte systeemoplossingen voor klanten ondersteund worden door onze lokale experts.


WDA Pompen BV start met de vertegenwoordiging van Xylem Lowara en Ernst Vogel Pumpenfabrik GmbH (Vogel pompen)
2015-01-05
WDA Pompen BV start de onderneming met de vertegenwoordiging / partnership voor Xylem Lowara Nederland en Vogel Pompen Nederland.

WDA Pompen BV heeft daarmee vanaf de start een enorm uitgebreid pompenpakket voor watertoepassingen tot zware industriele pomptoepassingen. De samenwerking komt voort uit ruim 12 jaar ervaring in de toepassing van Lowara pompen en Vogel pompen voor onder andere industriele pomptoepassingen. Waar Lowara zich heel gericht bezig houdt met waterpompen is de Vogel fabriek gericht op de zwaar industriele en chemische pompen.

Met deze vertegenwoordigingen kan WDA Pompen BV rekenen op een uitgebreid pakket voor vrijwel iedere pompoplossing. Maak gebruik van onze kennis en ervaring. Wilt u meer lezen over onze vertegenwoordigingen, bezoek onze partner pagina


Website WDA Pompen BV online
Website WDA Pompen BV online
2014-12-25
De nieuwe website van WDA Pompen BV is online gezet. Op onze website kunt u alles vinden over centrifugaalpompen en onze vertegenwoordigingen. Wij wensen u veel plezier met het bezoeken va onze site en hopen uw interesse op te wekken.

Betrouwbaar en efficiënt afvalwater verpompen in eigen hand
Betrouwbaar en efficiënt afvalwater verpompen in eigen hand
2014-12-15
U heeft dus een afvalwaterpomp. Maar profiteert u van alle voordelen die een pomp met variabel toerental biedt?

De Flygt SmartRun – een pompregelunit en frequentieregelaar in één - is dé oplossing voor afvalwaterstations en bevat alle intelligentie die een gebruiker nodig heeft om optimaal te profiteren van de voordelen van pompen met variabele snelheid. De SmartRun zorgt ervoor dat de pomp zichzelf regelt, voorkomt vervuiling in pomp en put en stelt zichzelf in op het optimale werkpunt, om zo service- en energiekosten te besparen.

Een groot voordeel is het actief voorkomen van storingen, doordat de SmartRun problemen zelf detecteert en oplost. Door toepassing van een schoonmaakcyclus kan de draairichting van de waaier automatisch veranderd worden waardoor de waaier de vervuiling eenvoudig kan lossen. Het hoge startmoment van de SmartRun, dat overeenkomt met direct online, zorgt voor een betrouwbare start, zelfs bij zware afvalwatertoepassingen. Dankzij de voorgeprogrammeerde put-, leiding- en pompreinigingsfuncties worden de kosten voor (storings-)onderhoud verlaagd, waardoor de inzet van bijvoorbeeld een zuigwagen niet of nauwelijks nodig is. Wrijvingsverliezen worden verminderd met de ingebouwde energiebeperker die continu het energieverbruik van de pomp meet en het verpompte volume bepaald. De SmartRun heeft als doel om bij elke pompcyclus de kleinste hoeveelheid energie te gebruiken, waarbij hij altijd rekening houdt met de omstandigheden van het pompstation.

Door voortdurend het toerental te wijzigen, vindt SmartRun het meest energie-efficiënte werkpunt. SmartRun voorkomt op deze manier het draaien bij een te lage frequentie, waarbij het energieverbruik in feite toeneemt.

“Het aloude frequentie-adagium ‘hoe lager, hoe beter’ wordt doorbroken, want dat is domweg niet waar. Er komt altijd een punt waar het energieverbruik niet meer daalt als de pomp langzamer gaat draaien. De waterverplaatsing wordt dan minder, maar het energieverbruik blijft hetzelfde of wordt juist meer, dus de kostenefficiëntie daalt wel degelijk als de pomp te ver aftoert. Het zoeken is dus niet naar de minimale frequentie, maar naar de optimale. Daarom meet het systeem bij elke pompcyclus het stroomverbruik en zoekt op basis daarvan de energiezuinigste frequentie bij die actuele, specifieke situatie. En dat is dus nooit de laagste frequentie.” Aldus Fernando Padmos, Sales Manager Public Utilities Xylem.

Flygt APP 600/900 met geïntegreerde SmartRun ondersteuning
“De SmartRun kon al met uw hoofdpost informatiesysteem communiceren met behulp van de Flygt APP telemetrieunit, maar het is nu ook mogelijk om de SmartRun te koppelen aan uw Flygt APP 600 of 900 met touchscreen. De touchscreen geeft 24/7 inzicht in uw pompstation en kunt u op afstand overnemen via uw smartphone of tablet. U ziet dan onder andere de frequentie per pomp en kunt u data eenvoudig uitlezen. Daarnaast is de bandbreedte van de frequentie aan te passen.”Vogel Pumpen wordt de Lowara Vogel Series
Vogel Pumpen wordt de Lowara Vogel Series
2014-11-26
In het kader van Xylem’s continue focus op de industriële markt is het Xylem een genoegen om de integratie van Vogel Pumpen in haar Lowara productportfolio aan te kondigen. Voortaan zal Vogel Pumpen onder de naam Lowara Vogel Series verder gaan en deel uitmaken van het allesomvattende pompportfolio van Lowara. Het nieuwe merk Lowara Vogel Series bestaat uit end-suction pompen voor zware toepassingen, gietijzeren meertrapspompen en grote gietijzeren bronpompen.

De Lowara Vogel Series zal het rijke 105-jarige merkerfgoed van Vogel binnen het zware industriële pompsegment voortzetten en zal via de huidige distributiekanalen van Vogel Pumpen beschikbaar blijven voor de klanten. De pompen uit de Lowara Vogel Series versterken aanmerkelijk het aanbod van Lowara, dat haar potentiële toepassingsgebied naast woningbouw en utiliteit aanvult met nieuwe industriële sectoren zoals olie- en gasindustrie, mijnbouw, elektriciteitscentrales en staalfabrieken; hierdoor wordt onze positie als marktleider in pompoplossingen versterkt.

De volledige migratie van het assortiment zal begin 2015 afgerond zijn.Lowara e-NSC pompen voor schoon water nog efficiënter
2014-05-22
De Lowara e-NSC is een pompserie van Lowara voor schoon water toepassingen. De Minimum Efficiency Index van de e-NSC pomp overtreft die de Europese ErP2015 energienorm. De IE3 motor evenals de nieuw ontworpen hoge efficiëntie hydrauliek vormen samen de basis voor zeer lage operationele kosten. In combinatie met de Hydrovar frequentieregelaar kan het toerental met maximaal de helft teruggebracht worden en dat levert een energiebesparing tot 82,5 % op. De pompserie heeft een maximale capaciteit van 1.800 m³/h en een opvoerhoogte tot 120 m. Het vermogen loopt van 3 tot 355 kW. De vloeistoftemperatuur mag tussen de -40 en +180 °C liggen.

e-SV (eSV) hoge temperatuur & condensaat pomp
2014-02-15
Na de succesvolle introductie van onze roestvaststalen e-SV verticale meertrapspomp is de doorontwikkeling rondom deze pomp verder gegaan. Specifiek voor industriële toepassingen zijn een jaar geleden speciale e-SV uitvoeringen (lage NPSH en hoge druk) gefabriceerd. En nu rolt de e-SV High Temperature 150o C. en e-SV Boiler 180o C. van de band.

De e-SV lage NPSH uitvoering is uitgevoerd met een speciale waaier met een lagere specifieke snelheid waardoor de eigen NPSH verbeterd. Bovendien is deze uitvoering de oplossing voor uw cavitatieproblemen in uw installatie. De e-SV lage NPSH levert net als de standaard e-SV een consistente werking en langdurige prestaties. De pomp is verkrijgbaar in de modellen 1SV - 66SV en leverbaar in AISI 304 en AISI 316 met verschillende mechanische asafdichtingen, O-ring materialen, flenzenconfiguratie en motoren opties.
De e-SV hoge druk uitvoering levert vertrouwde, robuuste en duurzame prestaties tot een maximale werkdruk van 45 bar.

Op basis van het bewezen standaard ontwerp van de e-SV zijn er nu twee nieuwe versies ontwikkeld die geschikt zijn voor hoge tot zeer hoge temperaturen. Deze zijn gefabriceerd met speciaal en geavanceerd mechanische kenmerken die topprestaties in productieprocessen leveren en waarborgen zelfs onder zware omstandigheden. Om te voldoen aan de toepassingen met oververhit water in industriële omgevingen (zoals ketelvoedingswater, condensaat etc.) biedt Lowara nu de e-SV High Temperature 150o C. en Boiler 180o C.

e-SV Productportfolio
Met de komst van deze twee nieuwe versies is ons product portfolio voor het verpompen van heet water compleet:
• e-SV standard versie: geschikt voor watertemperaturen tot 120 Celsius
• e-SV High Temperature 150o C.: geschikt voor watertemperaturen tot 150 Celsius
• e-SV Boiler 180o C.: geschikt voor watertemperatuur tot 180 Celsius

De e-SV is een groene en duurzame pomp, eenvoudig te installeren en economisch te onderhouden. De e-SV hoge temperatuur 150o C. en Boiler 180o C. is beschikbaar in de modellen 1SV – 125SV en leverbaar met verschillende mechanische asafdichtingen, O-ring materialen en motoren opties. De e-SV High Temperature 150o C. is verkrijgbaar in AISI 304 en AISI 316. De e-SV Boiler 180o C. is verkrijgbaar in AISI 316.

De volgende accessoires kunnen worden toegepast op de e-SV serie.
- i-Alert. Dit gepatenteerde systeem meet continue het trillingsniveau om optimale pompprestaties te waarborgen. Standaard leverbaar voorpompen van 7,5 kW en hoger.
- Droogloopbeveiligingssensor. Een detectiesensor voor de aanwezigheid van water.

De e-SV High Temperature 150o C. en Boiler 180o C pompen zijn per direct leverbaar. Interesse? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.


ITT Lowara introduceert de nieuwe e-SV™ serie, roestvaststalen verticale meertrapspompen
2014-09-07
Deze pompserie biedt energie- en totale lifecycle kosten besparingen

Montecchio Maggiore, Italië, 01 september 2010 – Met de introductie van de nieuwe e-SV™ serie versterkt ITT de roestvaststalen verticale meertrapspomplijn van Lowara. Het innovatief hydraulisch ontwerp in combinatie met uiterst efficiënte motorkarakteristieken verlagen de totale lifecycle kosten aanzienlijk en verhoogt tegelijkertijd de energiebesparing. De pompen zijn geschikt voor een breed scala aan commerciële en industriële toepassingen.
De e-SV serie is voorzien van een aantal vernieuwende ontwerpkenmerken die een eenvoudige installatie mogelijk maakt en de onderhoudstijd aanmerkelijk verkort. De "O"- ring houder is ontworpen om op een simpele wijze de buitenste asbus te demonteren en de mechanische as-afdichting is te vervangen zonder de motor los te koppelen.
Het nieuwe hydraulische ontwerp resulteert in uitstekende prestaties, efficiëntie en superieure NPSHr niveaus. De compleet roestvaststalen constructie en NSF certificering zorgen bovendien dat de e-SV pomp voldoet aan de gemeentelijke eisen voor schoonwater en biedt een superieure bescherming tegen corrosie.

"De huidige milieu- en economische omstandigheden vragen om energiebesparende en uitstekende presterende pompen" zegt Chris Jamieson, Vice president Global Marketing, ITT Residential & Commercial Water. "De nieuwe e-SV pomplijn is de meest energie-efficiënte pomp in zijn klasse, eenvoudig te installeren en economisch te onderhouden, wat resulteert in lagere operationele- en lifecycle kosten. "
Andere specifieke kenmerken van de nieuwe e-SV pomp zijn:
• Hoogefficiënte pomp zorgt voor een grote energiebesparing met kleinere motorvermogens. In combinatie met ITT’s Hydrovar® frequentieregelaar levert de e-SV minimaal een extra 10% besparingspotentieel op ten aanzien van de vorige pompgeneratie, met recht een 'groene' systeemoplossing;
• Het vernieuwde hydraulische ontwerp van de e-SV resulteert in lagere NPSHr niveaus en een reductie van de operationele kosten met meer dan 20%;
• Robuust ontwerp met als doel een storingsvrije interval (MTBF) van 20.000 uur
• Het uitgebreide pompportfolio maakt het mogelijk uw pompkeuze af te stemmen op het optimale werkpunt voor een maximale kostenefficiëntie;
• Het verminderen van de axiale krachten op de waaier resulteert in een langere levensduur van de lagers en het gebruik van standaard motor configuraties;
• Gepatenteerd I-Alert TM controle system. Meet continu het trillingsniveau om optimale pompprestaties te waarborgen. Standaard voor pompen vanaf 7,5 kW en hoger.

"De introductie van de e-SV pompserie versterkt de inzet van ITT voor de ontwikkeling van groene, duurzame producten," zegt Ken Napolitano, President, ITT Residential & Commercial Water. "We nemen onze wereldwijde leidende positie in de waterwereld zeer serieus en zijn gericht op het helpen van onze klanten door het leveren van energie-efficiënte, milieuvriendelijke producten en systemen die de mensen willen en nodig hebben."
De e-SV pomp kan worden gebruikt voor vele toepassingen, waaronder:
“Groene gebouwen” met een hoge energie-efficiëntie
Watervoorziening en drukverhoging
Waterbehandeling
Lichte industrie
Irrigatie en agricultuur
Verwarming, ventilatie en airconditioning


Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder