Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHMEnergiebesparing centrifugaal pompen...

U zult het vandaag de dag overal tegenkomen "energiebesparing", toch blijft dit bij veel productiebedrijven een ondergeschoven item. Dat is logisch, u als ondernemer houdt zich primair bezig met zorg te dragen dat uw productieproces optimaal functioneerd. Verstandig..... nee, dat niet. Door verkeerd toegepaste of energie slurpende pomptoepassingen maakt u hoge kosten, die weliswaar niet direct zichtbaar zijn maar uiteindelijk wel door uw onderneming betaald wordt. Enkele voorbeelden van deze kosten zijn:

- Hoger energieverbruik dan noodzakelijk.
- Een inefficiente pomp heeft ook een kortere levensduur
- Meer inzet of inhuur van een technische dienst.
- Instabieler productie proces.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen kunnen we aannemen dat zo'n 90% van de centrifugaal pompen die in de industrie geplaatst zijn niet draaien op hun BEP (Best efficency point, beste rendement). Hieruit kun je reeds concluderen dat op de toepassing van centrifugaal pompen een enorme besparing en CO2 reductie te behalen is.

WDA Pompen BV benaderd uw productieproces en pomptoepassing op een geheel unieke wijze. Wij beginnen namelijk met een analyse wat u echt nodig heeft, waar ligt uw pompbehoefte eigenlijk. Wellicht denk u nu dat een dergelijk onderzoek nutteloos is, u kent immers uw productieproces als geen ander, maar u kent ook het begrip "meten is weten". Het analyseren van uw pompbehoefte behoort dus bij de eerste stap.

De volgende stap is het analyseren hoe de huidige pomp functioneert in het productieproces. Hierbij kijken we natuurlijk naar het actuele bedrijfspunt en de daarbij behorende staat van de pomp. Tevens kijken we naar het opgenomen vermogen om daaruit het pomprendement te berekenen.

Stap drie is het analyseren wat de overige kosten zijn die u maakt op uw pomptoepassing. Hierbij moet u denken aan de storings gevoeligheid van de pomp. De onderhoudsfrequentie en de kosten die u jaarlijks besteed aan de bedrijfsvoering van uw pomp.

Aan het einde van de pompanalyse kunnen we dus vaststellen wat de algehele bedrijfsvoering van uw pomp daadwerkelijk kost. Op basis van deze analyse kunnen wij vaststellen of de pomp vervangen dient te worden door een energiezuinigere (efficientere) en betrouwbaardere centrifugaal pomp. In veel gevallen hoeft het niet eens zo te zijn dat de pomp direct vervangen dient te worden. Vaak geeft het opnieuw inregelen van het bedrijfspunt reeds een energiebesparend eindresultaat. Mogelijk in combinatie met een aan/uit regeling of de toepassing van een frequentie regeling.

Onze advisering zal in de vorm van een uitgebreid verslag aan u over gedragen worden. Hierbij zullen wij u in tekst vertellen wat onze bevindingen zijn en laat een volledige berekening u duidelijk inzien wat de huidige kosten zijn, wat de mogelijke besparing tot gevolg is en wat de terugverdientijd van uw investering is. Hierbij gaan wij uit van het principe dat iedere aanpassing zich binnen een termijn van maximaal 2 jaar terug verdient moet zijn. Tevens zullen onze adviezen gebaseerd zijn op een levensduur van minimaal 10 jaar.

Laat u verrassen hoeveel u kunt besparen op uw pomptoepassing....
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder