Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHMWDA Pompen BV - pompexpert in de volgende marktsegmenten(Drink)water productie


Met het Lowara en Vogel pompenprogramma heeft WDA pompen een grote productenrange voor iedere drinkwater toepassing. Of het nu gaat om een drukverhogingsset voor thuis of gebouw / flat, of dat het gaat om hoge capaciteit pompen voor de productie van drinkwater. Met de Vogel TVS range heeft WDA Pompen BV tevens een zeer uitgebreide en betrouwbare pomptypes voor de intake voor drinkwater maatschappijen. Ook voor de transportpompen bent u bij ons aan het juiste adres, waarbij duurzaamheid / betrouwbaarheid en energiezuinig de keywords zijn.
Onze organisatie gaat echter verder dan leveringen, wij adviseren ook de bedrijven op het gebied van energiebesparing, onderhoudskosten en projectplanning. Het spreekt voor zich dat de pompen voorzien zijn van het WRAS of KIWA keurmerk.
Drinkwaterpompen waterpompen

Industriƫle pompen


Industriewater is een ruim omvattende uitdrukking voor al het water wat noodzakelijk is voor productie bedrijven. Of het nu gaat om koelwaterpompen of transportpompen, hoge capaciteit of juist een hoge druk. Voor de productie en transport van industriewater heeft WDA Pompen BV voor iedere toepassing wel de juiste pompselectie, gebaseerd op energiebesparing en onderhoudsarm. Wij kijken bij de selectie niet alleen naar wat u wenst als bedrijfspunt (duty point) maar ook grotendeels naar de toepassing. Bijv. licht of zwaar vervuild water vraagt om een geheel andere benadering van de pompselectie. Wij hebben de expertise in huis om u te voorzien van de centrifugaal pomp, die voldoet aan uw verwachtingen. Daarnaast kunnen wij u adviseren, leidingweerstanden berekenen tot zelfs het gehele systeem uitdenken. Laat u verrassen door onze inzet op uw projecten. Lees meer...
Pompen voor industrie, industriewater pompen en industriele pompen

Condensaatsystemen / Ketelvoeding / Deepwellpompen


Stoomsytemen en condensaatsystemen worden in de industrie gebruikt voor warmteoverdracht. Het condenswater wat uit het systeem gehaald wordt dient te worden verpompt. Hierbij spreken we over open systemen en gesloten systemen. Met name de gesloten condensatiesystemen / condensoren vragen een hoge mate van aandacht als het gaat om de pompselectie. Dit omdat in het condensatie systeem ene zeer lage onderdruk heerst, vrijwel tegen het absolute vacuum aan. Bij de selectie dient men daardoor rekening te houden met het NPSH available (NPSHa) ofwel de systeemdruk en de NPSH required (NPSHr). Deze laatste is de benodigde NPSH waarde die de pomp nodig heeft om cavitatie vrij te kunnen werken. Dankzij de inzet van onze inducers op de Vogel LSN en MPA pompen kunnen wij pompselecties maken met NPSHr waarden die dicht tegen het absolute vacuum aan zitten. Laat u door ons informeren.
Ketelvoedingspompen, condensaatpompen en deepwellpompen

RWZI / Afvalwater


Het Nederlandse afvalwater worden door RWZI's gereinigd om vervolgens aan het oppervlakte water te deponeren. We spreken van twee stromen, te noemen influent en effluent. WDA Pompen BV heeft een groot aanbod aan pompen voor afvalwater / fecalien. Deze pompen zijn voorzien van vortex waaiers, semi-vortex waaiers of een / meerkanaal waaiers. De selectie is hierbij afhankelijk van het aanbod aan vervuiling en de gewenste capaciteit.
Onze afvalwaterpompen worden geleverd in diverse uitvoeringen, van droog opgestelde pompen, natte pompen (dompelpompen), insteekpompen, staartpompen etc. Voor elke toepassing de gewenste onderhoudsvrij en verstoppingsvrij werkende pomp. Dit dankzij de snijdende werking van de voorslijtplaat en de snijdende werking van de dichtingsring posities. Pas onze expertise in dit vakgebied toe. Lees meer...
Afvalwaterpompen voor RWZI, fecalienpomp AWZI en RWZI afvalwaterpomp

Papierindustrie


Bij de productie van papier wordt zeer veel water verbruikt. Het begint al bij de pulperpomp, waar het te recyclen papier in de pulper met water wordt vermengt. Om dit mengsel (consistentie) van water en pulp te verpompen dient men stofpompen toe te passen. Deze stofpompen krijgen een enorme belasting voor haar kiezen, voornamelijk op slijtage en turbulente stroming. Voor een juiste pompselectie is vakkennis en ervaring nodig. Bij WDA Pompen BV is ruim 20 jaar ervaring aanwezig in het selecteren en toepassen van diverse pompen voor de papierindustrie. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de pomptechnische aspacten zoals het te gebruiken materiaal of het mechanical seal type, maar wordt vooral aandacht besteed aan de posities van de pompen in het systeem.
Lees meer...
Papierindustrie stofpomp pulperpomp hogedruk pomp

Scheepvaart / cruiseschepen


Binnen de scheepvaart / marine heerst een hele andere benadering van pompselectie. Hierbij spelen natuurlijk de betrouwbaarheid en energiebesparende eigenschappen een belangerijke rol, maar de afmetingen en gewicht is daarbij ook van groot belang. WDA Pompen BV heeft een ruime keus aan normaal aanzuigende en zelfaanzuigende pompen voor de scheepvaart. Allemaal ontwikkeld om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen. Of het nu gaat om koelwaterpompen, zwartwaterpompen of dekwaspompen, wij hebben ze in ons programma.
Een schip moet varen en daarom wordt er een grote beschikbaarheid aan reservedelen / onderdelen vereist. Wij kunnen deze wereldwijd aanleveren dankzij onze collega-partners. Nieuwe pompen zijn vrijwel altijd voorradig of zeer snel te produceren. Wij staan klaar om u weer operationeel te maken.... en te houden.
Pompen voor scheepvaart

Geothermie pompen


Geothermie is dankzij subsidie regelingen van de Nederlandse overheid een hot item binnen divers sectoren, waaronder bij de kassen. Onze ervaring met deze vorm van geothermie ligt bij de allereerste tuinder / kas die een geothermische installatie liet bouwen. Vervolgens zijn we bij alle gerealiseerde installaties betrokken geweest. Of het nu gaat om de boosterpompen of de injectiepompen, er moet bij de selectie al geannalyseerd worden wat de eindwens is van de klant en wat de broncapaciteit kan bieden. Hierbij dient men grote aandacht te hebben voor de materiaalselectie (gietijzer of superduplex) omdat op deze grote diepte het grondwater een zeer groot zout gehalte heeft. Daarnaast dient met rekening te houden met het aanwezige lood in het grondwater, omdat het lood zich gaat afzetten op een gietijzeren pomp. Tevens dient men grote aandacht te besteden aan de asafdichting, ivm zoutkristallen. Laat u onze ervaring delen...
Boosterpomp injectiepomp geothermie kassen

Wasstraat pompen


Wellicht een zijtak ten opzichte van de industrie waarin ons afzetgebied ligt, echter wel een toepassing waar veel pompen worden gebruikt die het behoorlijk voor hun kiezen krijgen. Door wisselende drukte bij autowasinstallaties, wasstraten, rollovers en zelfwasboxen krijgen de centrifugaal pompen behoorlijk voor hun kiezen. Tevens doordat het water wordt verkregen door afname van drinkwateren eigen bronnen via een bronpomp, wordt er vandaag de dag veel afvalwater gerecycled. Dit met gevolg dat de wasstraatpompen aan meer slijtage onderhevig zijn. WDA Pompen kan u hierover informeren en adviseren. Wij leveren pompen uit het Xylem Lowara pakket, die veelal reeds in de pompenkamer van een wasstraat aanwezig zijn. Echter de juiste selectie is hierbij bepalend. Laat u informeren....
Het spreekt voor zich dat u voor service en reservedelen bij ons ook aan het juiste adres bent.
Wasstraat pompen, rollover en zelfwasbox pompen

Zeewater pompen en zoutwater pompen


Het verpompen van zeewater voor industriele doeleinden wordt in Nederland veelvuldig toegepast. Van energiecentrales die het zoute zeewater oppompen en als koelmiddel in de electriciteitsproductie toepassen tot het oppompen van zoutwater uit diepe bronnen voor warmte overdracht voor gebouwen en kassen. En natuurlijk niet vergeten de Nederlandse productie van zout, waarbij water wordt geinjecteerd in zoutcavernes en als zoutbrein weer wordt opgepompt of waarbij aan pekelwater het zout wordt onttrokken.
Het verpompen van het zoute water brengt een probleem met zich mee. Zoutwater is namelijk zeer corrosief en in hoge aandelen zelfs abrassief. Dit resulteerd in pompproblemen, die bij goed onderzoek vooraf, heel gemakkelijk op te lossen zijn.
Lees meer...
Zeewater verpompen, zoutwater pompen, corrosie, oxidatieDemi water pompen


Demiwater is in principe gewoon leidingwater waaruit alle verontreinigingen gehaald is, zoals mineralen, zouten (kationen en anionen) en andere verontreinigingen. Voor het verpompen van demiwater ofwel gedemineraliseerd water zijn roestvaststalen (AISI316 / 1.4408) pompen noodzakelijk om roestvorming op gietijzeren pompen te voorkomen.
WDA Pompen BV levert deminwater pompen voor industriele toepassingen in verschillende uitvoeringen. Hierbij kunt u denken aan inline uitvoering, end suction uitvoering en ATEX demiwater pompen. De ATEX uitvoering kan in stof en/of gas explosieveilige uitvoering geleverd worden.
Lees meer...
demiwater pompen, gedemineraliseerd water verpompen

Offshore bronpompen in Duplex


De hoogst mogelijke kwaliteit en duurzaamheid wordt vereist van Offshore bronpompen. Onze bronpompen en bronmotoren worden vervaadigt uit het zeewater bestendige duplex (1.4517) materiaal hetgeen zeer zoutwater bestendig is. Dit materiaal heeft weinig tot geen last van corrosie, oxidatie en pitting door het zoute water waardoor dit materiaal zeer vaak toegepast wordt binnen de offshore en op booreilanden.
Onze pompen worden toegepast voor het oppompen van koelwater, als lift pump, brandbluspomp en als tijdelijke ballast pomp. De pompen kunnen in een standpijp geplaatst worden of voorzien worden van een koelmantel en direct aan de perspijp worden opgebouwd. Laat u door ons infomeren over de mogelijkheden binnen de offshore.
Lees meer...
Offshore bronpompen uit duplex

Slachterij pompen


WDa Pompen BV levert pompen voor de vleesverwerkende industrie / slachterijen. Het kan hier gaan om proceswaterpompen, afvalwaterpompen, broeipompen, bloedpompen en condensaatpompen voor condensatiebroeisystemen. De pompen die wij leveren kunnen uitgevoerd worden in diverse beschermingsklassen, omdat vaak na een werkdag de gehele installatie wordt gereinigd door spuitlansen. Dit om kruisbestuiving en ziektes te voorkomen.
Lees meer...
Slachterij pompen, ontharingspompen

Zwembadpompen


WDA Pompen BV is de exclusieve agent van Herborner Pumpen en daarmee marktleider binnen Nederland en Belgiƫ voor zwembadpompen binnen de grote commerciele en gemeentelijke zwembaden.
De Herborner zwembadpompen kunt u vinden binnen de openbare en gemeentelijke  zwemgelegenheden / zwembaden, alsmede in grote commerciele zwembaden en recreatieparken. Onze pompen worden zelfs toegepast binnen dierentuinen voor zoetwater en
zoutwater aquariums.
Lees meer...
Zwembadpompen van Herborner, Uniblock en Unibad

Zetmeelpompen en ontschuimende pompen


In de zetmeel productie ontstaat veel schuim. Dit schuim belemmerd de goede werking van centrifugaal pompen omdat deze slecht het schuim kunnen verwerken. WDA Pompen heeft speciale ontschuimende pompen waarbij achter de volledig open waaier een vacuum waaier is geinstalleerd. Deze haalt het schuim uit het te verpompen medium. Dankzij deze vloeistofring vacuum waaier is de pomp tevens volledig zelfaanzuigend.
Naast de toepassing als transportpomp is deze pomp ook zeer geschikt voor het verpompen van vloeistoffen en slurries die veel gas / lucht bevatten. De pomp is geschikt voor het verpompen van vaste delen en is zeer slijtvast.
Lees meer...
Zetmeelpompen ontschuimende pompen
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder