Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHM





Ketelvoedingspompen, hotwell pompen en condensaatpompen...



WDA Pompen BV heeft een enorme praktische ervaring in ketelvoedingspompen, hotwell pompen
en condensaatpompen. Graag passen we deze ervaring bij uw projecten toe. Hieronder reeds een
korte beschrijving:

Ketelvoedingspompen:


Met de Vogel MPA en MP pompen alsmede met de Vogel MPE en MPB meertrapspompen hebben wij
een uitgebreid aanbod aan ketelvoedingspompen. Naast de temperatuur gewenste bedrijfspunt
(capaciteit en opvoerhoogte) is met namelijk de materiaalselectie van deze pomp belangerijk.
Daarnaast moeten we goed kijken naar de juiste asafdichting ofwel mechanical seal. Voor
goedkopere alternatieven, die prima voldoen voor de kleinere afnemers zoals stomerijen, kunnen we volstaan met een speciale Lowara condensaat e-SV meertapspomp die inline is uitgevoerd. Onze pompen kunnen uitgevoerd worden met een axiale inlaat, radiale inlaat of een inline uitvoering. De Ketelpomp is bij veel bedrijven een van de belangerijkste pompen in het proces om warmte in te brengen. Een deugdelijke en vakkundige pompselectie is hierbij vereist.

Condensaatpompen:


Bij de selectie van condensaatpompen is het van groot belang te weten of de condensaattank een open of gesloten systeem omvat. Met name bij gesloten condensaatsystemen zal de inlaatdruk ofwel NPSHa (NPSH available) zeer dicht tegen het absolute onderdruk aan liggen. Hierdoor dient men een pomp te selecteren die de laagst mogelijke NPSHr (NPSH required) hebben. Dankzij onze range uit de Vogel  MPA (condensaatpomp met axiale instroom) MP en MPE (meetrapspomp met radiale inlaat) en LSN (chemienormpomp), die standaard al een zeer lage NPSHr hebben, hebben wij de mogelijkheid voor vrijwel alle stoomsystemen een pomp te selecteren. Mocht de NPSHa dermate laag zijn dan hebben wij de mogelijkheid om de LSN en de MPA pompen uit te voeren met een inducer. Een inducer is een schroefwaaier die voor de normale centrifugaalwaaier geplaatst is. De inducer heeft een cavitatievrije werking en zorgt voor een drukverhoging voor de normale centrifugaal waaier. Hierdoor verlaag je de algehele NPSHr waarde van de centrifugaal pomp.

Hotwell pompen:


Hotwellpompen hebben altijd een zeer lage NPSHa waarde en behoeven een relatief lage capaciteit. Hierdoor is vrijwel in elk geval de pomp uitgevoerd met een inducer. Onze Ernst Vogel pomptype LSN range voorziet aan deze behoefte. Mocht de NPSHa dermate laag zijn dan hebben wij de mogelijkheid om de LSN en de MPA pompen uit te voeren met een inducer. Een inducer is een schroefwaaier die voor de normale centrifugaalwaaier geplaatst is. De inducer heeft een cavitatievrije werking en zorgt voor een drukverhoging voor de normale centrifugaal waaier. Hierdoor verlaag je de algehele NPSHr waarde van de centrifugaal pomp.

Toepassing lage NPSH pompen:

Centrifugaal pompen die speciaal zijn ontwikkeld om een lage NPSH waarde bij elk werkpunt te hebben worden toegepast in stoomketels, heetwater ketels thermische olieketels. De pompen zijn ontwikkeld om optimale prestaties te leveren onder de zwaarst mogelijke omstandigheden. Dit om cavitatie uit te sluiten en bestand te zijn tegen de hoge temperatuur en condities van het medium.

Stoom:


Wanneer het om voedingspompen gaat, vallen stoomketels onder de zwaarste en meest uitdagende toepassingen. Het proces omvat hoge druk, hoge omgevingstemperaturen en een significant aantal starts en stops welke de pomp belasten. Om bestand te zijn tegen de extreme omstandigheden, zijn de Lowara en Vogel meertraps voedingspompen geoptimaliseerd op elke mogelijke wijze en zijn zelfs in staat om om te gaan met slechte inlaatcondities. De pompen kunnen tevens worden geleverd met luchtgekoelde bovenkant die de asafdichting beschermd tegen beschadiging door hoge temperaturen - met een bewaking die het proces zal bewaken en u waarschuwen omtrent evenuele afwijkingen.

Thermische olie:


Thermische olie is een uiterste geschikt alternatief voor stoom in veel processen, met name waar hoge druk is vereist. Het Lowara en Vogel programma voedingspompen voor thermische olie toepassingen is geschikt voor temperaturen tot max. 240 °C en bestaat uit eentraps en meertraps modellen.

Inducer:


Ligt de NPSHa waarde van uw systeem zo dicht tegen het absolute vacuum dan kunnen wij
onze pompen uitvoeren met een NPSHr verlagende Inducer. Deze inducer zorgt ervoor dat de
voordruk voor de centrifugaal waaier wordt verhoogd, waardoor de zuigcondities van de
centrifugaal waaier buiten de dampspanning blijft. Hierdoor kunnen wij een pomp leveren die
zelfs bij de laagste NPSH waardes cavitatie-vrij kan produceren.
Voor meer over de Inducer bekijk deze presentatie

Voor vragen: info@wdapompen.nl of bel: 0743490332

Ketelvoedingspompen, condensaatpompen en deepwellpompen
Lager NPSH, geen cavitatie en gashoudende vloeistoffen verpompen
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder