Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHMDe Lowara SV pomp is per 1 januari 2015 vervangen door de Lowara e-SV pompenrange. Voor de nieuwe SV range verwijs ik u door naar de e-SV pagina

Lowara SV pompen en onderdelen

Waarom is de Lowara SV pomp vervangen.


Alle Lowara SV pompen zijn vervangen door toedoen van de Eurpese normering op eeficientie gebied, ofwel ErP2015. Deze wet is per 1-1-2015 van kracht en gelijk binnen Europa wettelijk verplicht geworden. In principe staat in deze wetgeving dat motoren vanaf 7,5 kW alleen volgens de IE3 efficientie klasse uitgevoerd mochten worden.
Lowara, behorende tot de Xylem group, heeft dit moment gelijk opgepakt om de gehele Lowara SV range om te zetten naar een hogere klasse. Hierbij heeft de pomp een volledige update gekregen waarbij de pomp efficientie (pomprendement) sterk is verbeterd.

Vervanging oude Lowara SV pomp


Door het wijzigen van de efficientie van de SV pompen is ook de pompcurve gewijzigd. Hierdoor dient met bij vervanging te controleren of de vervangende e-SV pomp wel hetzelfde bedrijfspunt hanteerd als u van de oude SV pomp gewent bent. WDA Pompen BV kan u daarbij assisteren.

Onderdelen Lowara SV pomp


Bij WDA Pompen BV zijn alle onderdelen en spare parts voor de oude Lowara SV range nog gewoon te verkrijgen. Normale slijtdelen en mechanical seals voor de sV pompen zijn gewoon nog op voorraad, waardoor de levertijd zich slechts beperkt tot de transporttijd. Niet voorraad zijnde delen zijn snel leverbaar, normaal gesproken met 1 a 2 werkweken.

Downloads SV pompen van Lowara:
- Brochure SV
- Handleiding SVLowara SV pompen en onderdelen van Xylem
Pomptype:
Merk:

Capaciteit:
Opvoerhoogte:
Drukklasse:
Flensmaat
Temperatuur:
Toerental:

Normering:

SV
Xylem Lowara, v/h ITT Lowara

tot 160 m3/hr
tot 330 mwk
PN16, PN25 en PN40
DN25 tot DN125
-30 tot 120 oC
2950 en 1450 rpm

roestvaststalen verticale meertrapspomp, boosterpomp
Deze pompen zijn vervangen door de e-SV pompenDirect uw pomp vinden op artikel nummer of op pomptype: Klik hier
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl
WYSIWYG Web Builder