Lowara pompen Nederland, FHE FHF ESV EHM

Technische informatie...


Werking centrifugaalpomp en pompbegrippen


In dit hoofdstuk wordt de werking van een centrifugaalpomp beschreven, in begrijpelijke taal en met als doel u te informeren. Wij laten u begrijpen hoe u een pompcurve kunt uitlezen, waar u op moet letten bij de selectie en wat alle pompbegrippen betekenen.
Het spreekt voor zich dat een pompselectie zeer afhankelijk is van het systeem waarin ze is ingebouwd, maar het begrijpen van de werking van een centrifugaalpomp en de werking van uw systeem is de eerste stap naar een juiste pompselectie.

Lees meer......
Werking centrifugaalpomp, pompbegrippen en formules

Advisering centrifugaal pompen


In het hoofdstuk hierboven heeft u alles kunnen lezen over de werking van een centrifugaal pomp. In dit hoofdstuk willen wij u graag informeren hoe wij u kunnen helpen in de selectie van de pomp en het begrijpen hoe een pomp in uw systeem functioneerd (belangerijker.... waarom de bestaande pomp niet naar behoren functioneeerd).
WDA Pompen BV adviseerd geheel vrijblijvend en gratis. Wij zien dit als een toevoeging op onze dienstverlening en kunnen met deze actie alleen mond op mond reclame creëren, maar geen verplichting.

Lees meer....
Pompen voor industrie, industriewater pompen en industriele pompen

Condensaatsystemen / Ketelvoeding / Deepwellpompen


Een expertise van onze onderneming is de selectie en toepassing binnen cndensaatsyetemen. Hier moet u denken aan condensatiepompen, ketelvoedingspompen en deepwellpompen. Wij hebben een enorme kennis met betrekking tot de benodigde NPSHr en de berekening van de beschikbare NPSHa. In dit hoofdstuk uitleg over deze begrippen en wat onze pompen, mogelijk met toepassing van inducers, kunnen betekenen voor uw stoomproductie.Lees meer....
Ketelvoedingspompen, condensaatpompen en deepwellpompen

Energiebesparing centrifugaal pompenU zult het vandaag de dag overal tegenkomen "energiebesparing", toch blijft dit bij veel productiebedrijven een ondergeschoven item. Dat is logisch, u als ondernemer houdt zich primair bezig met zorg te dragen dat uw productie proces optimaal functioneerd. Verstandig..... nee, dat niet. Door verkeerd toegepaste of energie slurpende pomptoepassingen maakt u hoge kosten, die weliswaar niet direct zichtbaar zijn maar uiteindelijk wel door uw onderneming betaald wordt.
Lat ons uw productie controleren en analyseren op het gebied van energiebesparing.

Lees meer....
Drinkwaterpompen waterpompen

Lowara en Vogel pompen met ATEX certificaatDe ATEX richtlijn is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. De richtlijn heeft een breed werkinggebied en omvat naast gasexplosie ook stofexplosiegevaar. ATEX staat voor ATmosphères EXplosives.
Sinds 1989 heeft het bedrijfsleven al te maken met een Europese Kaderrichtlijn 89/391/EEG genaamd: “Veiligheid en gezondheid van werknemers op het werk”. In 1999 is deze kaderrichtlijn aangevuld met de 15e richtlijn “Bescherming van werknemers die door explosieve atmosferen gevaar lopen” (1999/92/EG). Deze richtlijn staat beter bekend als ATEX 137.

Lees meer....
ATEX centrifugaal pompen

Europese energienorm ErP2015De Europese gemeenschap heeft op 1 januari 2015 haar rendementseisen voor elektromotoren
verder verscherpt. Met deze ErP (Energy related Products) wil Europa de energieconsumptie /
energieverbuik van pompen en adere rotating equipment verder reduceren. De oorspronkelijke
richtlijn is op 2009 opgesteld en wordt in etappes uitgespreid. De algehele doelstelling binnen de
ERP is:

- 20% minder energieverbuik, CO2 uitstoot en 20% meer duurzame energie

Lees meer....
ERP2015 energienorm motoren IE3 of IE2 met frequentie omvormer
Emailadres Vogel Pumpen en Xylem Lowara
Tel: 074-3030504
Email: info@wdapompen.nl